A szemvizsgálat csúcsa: ZEISS i.Profilerplus

A Laczó Optikában lehetőség van optometrista által végzett látásvizsgálatra. Egy ilyen találkozó alkalmával feltárjuk a fénytörési hibákat, ha szembetegség gyanúja merül fel, orvoshoz irányítjuk. A vizsgálat során megállapítjuk a látás esetleges hibáit, illetve a megfelelő korrekciót szemüveghez vagy kontaktlencséhez.

Látásélesség ellenőrzése során, mind a szemüveg viselő, mind a kontaktlencse használó esetén felvesszük az úgynevezett nyers vízus értéket, azaz a korrekció nélküli látásélességet. Utána a jelenlegi korrekcióval is elvégezzük ugyanezt. Egy i.Profiler Plus nevű korneatopográf computer segít meghatározni a jelenlegi fénytörési hibát, amit próbalencsékkel tökéletesítünk Az eredmény függvényében határozzuk meg a szükséges kontaktlencse értékeket is, majd próbalencse segítségével ellenőrizzük a látásélességet, és az illeszkedést.

A VIZSGÁLAT MENETE

  • Nyers távoli vízusérték felvétele.
  • A korrigált távoli vízusérték felvétele a jelenlegi dioptriával.
  • A lehető legjobb távoli korrekció meghatározása.
  • Az olvasó, és közeli dioptriák meghatározása.
  • Kontaktlencse esetén a lencsék erősségének meghatározása.

A vizsgálat folyamán, megpróbálunk mindent megtudni pácienseink munkakörülményeiről, szokásairól, hogy a lehető legjobb megoldást tudjuk ajánlani széles szemüveglencse kínálatunkból.

Kezdő kontaktlencsések estében, természetesen a helyes használat betanítását is elvégezzük.

Ha segítségre van szüksége, kérem hívjon +36 30 936 0113