Professzionális szemüveglencsék

A látás szemüveg vagy kontaktlencse esetén egy komplex rendszeren keresztül valósul meg, amelynek része a keret, a lencse és maga az ember. Ezért a Laczó Optika csak és kizárólag a legjobb minőségű szemüveglencsékkel látja el vásárlóit, hiszen ez a leglényegesebb része a szemüvegnek.

Mi a német Carl Zeiss lencséket ajánljuk.

Választásunk oka többek között a minőség, illetve a tradícionális múlt, amely az évtizedek során jelentős fejlesztésekkel ajándékozta meg a szemüvegviselőket.

A szemvizsgálatok után, az eredmények függvényében ajánljuk az Önnek leginkább megfelelő megoldást, legyen szó multifokális, bifokális lencséről, hagyományos egyfókuszú lencséről, vagy kontaktlencséről.

Üzletünkben lehetősége nyílik a ZEISS precíziós lencsék kipróbálására is, amelyek használatával látását az űrtechnológia és fényképészet segíti.

Ha Önt zavarja az erős fény, ajánljuk a fényre sötétedő PhotoFusion lencséket, amelyek öt színben érhetőek el: barna, szürke, extra szürke, szürkészöld, és kék színre sötétednek. Ezeken túl az új AdativeSun lencsék is elérhetőek, amelyek színintenzitása automatikusan alkalmazkodik az UV-kitettségtől függően, tökéletes UV- és tükröződésvédelmet nyújtva a viselőnek. Kapható egységes, átmenetes, színezéssel, és mindkét típus rendelhető polarizált változatban is.

DuraVision Premium rétegek
Jobb látás és jobb megjelenés

A rétegek remekművekké teszik a műanyag szemüveglencséket. Keményebbé teszik a lencséket, ezáltal azok ellenállnak a szennyeződéseknek és könnyebben tisztíthatók. De ez még nem minden. A jó antireflex réteg szintén nélkülözhetetlen. Próbálja ki a ZEISS DuraVision Premium teljes körű rétegeit! Kétféle minőség közül választhat: Platinum és Silver. A DuraVision Platinum mindent tud, amit a DuraVision Silver sőt, keményrétegével még túl is tesz rajta! Ezt egy speciális gyártási eljárás teszi lehetővé.

Amit nyer vele

Védelem, extra tulajdonságok és nem elhanyagolható, hogy ez a szemüvegdivat csúcsa

 • A lencse áttetszőbb, így éles és pihentető látást biztosít.
 • A lencse kevesebb zavaró visszatükröződése miatt jobb megjelenést biztosít.
 • A lencse első és hátsó felszínén is a legkorszerűbb antireflex réteg található.
 • A lencse erős, jobban ellenáll a karcolódásoknak, így kimagaslóan tartós.
 • Az antisztatikus és a CleanCoat rétegnek köszönhetően a lencse könnyen tisztítható.

DuraVision Premium: kinek való?

DuraVision® Premium rétegek minden igényt kielégítő védelmet nyújtanak ZEISS lencséi számára

A lencsének ellen kell állnia a mostoha bánásmódnak. A napi stressz és igénybevétel miatt strapabíró, kosztaszító lencsére van szükség, melyet könnyű tisztítani. Ehhez a ZEISS prémium rétegeknél két minőségi kategória közül választhat: Silver vagy Platinum. Mindenkinek, aki optimális réteget szeretne a lencséjére.

DuraVision® Silver
Jobb látás és jobb megjelenés

A DuraVision Silver a ZEISS DuraVision Premium rétegek közül a legköltséghatékonyabb választás. A DuraVision Platinumhoz hasonlóan a DuraVision Silver is kitűnik kimagasló antireflex tulajdonságával. Ez két szempontból jó Önnek: nem zavarják a tükröződések és megjelenése is jobb lesz, mivel környezete tisztán fogja látni szemeit, mintha a lencsék ott sem lennének.

Ezt az új antireflex réteg mögötti technológia teszi lehetővé:

A DuraVision Premium Silver és Platinum rétegeknél új antireflex réteget használunk. Ezt a kékes maradványreflexből látni, amely a lencsét fehér háttér elé ferdén tartva lesz szembetűnő. Minden antireflex réteggel rendelkező lencsének van ilyen maradványreflexe, de ez sok hagyományos lencsénél zöld. Premium rétegeinél a ZEISS kékes színűt használ, amelyet bár nehezebb legyártani, lehetővé teszi, hogy a szemet több fény érje, ez pedig mindenképpen előnyös a jobb látás szempontjából. A lencse elülső és hátsó felszínén is 20%-kal** kevesebb tükröződés lép fel.

Éles látás
Nagyobb fényáteresztés a még élesebb látásért.**

Éles látás
Zavartalan a látás, mivel 20%-kal kevesebb zavaró visszatükröződés van a lencse hátsó felszínén.**

Jobb megjelenés
Jobb a megjelenése, mivel 20%-kal kevesebb visszatükröződés van a lencse elülső felszínén.

** Zöldes maradványreflexű átlagos antireflex réteggel ellátott ZEISS lencséhez képest.

Antireflex tulajdonságok

A kevésbé észrevehető kékes maradványreflextől jobb a lencse fényáteresztése, így élesebb látást biztosít. Ezekre a lencsékre 20%-kal kevesebb fényvisszaverődés jellemző, mint a hagyományos ZEISS antireflex rétegekre, amelyeknek zöldes a maradványreflexük, mint például a LotuTec-nek.

Összehasonlítás: DuraVision® Premium réteg nélkül (bal oldali kép) és DuraVision® Premium réteggel (jobb oldali kép).

Kosztaszító lencsék

A szabadalmaztatott antisztatikus réteg megakadályozza az elektrosztatikus feltöltődést. Így a lencse felülete nem vonzza a port és a szöszöket, azaz hosszabb ideig tiszta marad.

Összehasonlítás: DuraVision® Premium réteg nélkül (bal oldali kép) és DuraVision® Premium réteggel (jobb oldali kép).

Könnyen tisztítható lencsék

Ultra sima CleanCoat rétegüknek hála, ezeket a lencséket különösen könnyű tisztítani. A nagy kontaktszöget produkáló szemüveglencsék hatékonyabban pergetik le a vizet.

Összehasonlítás: DuraVision® Premium réteg nélkül (bal oldali kép) és DuraVision® Premium réteggel (jobb oldali kép).

DuraVision® Platinum
Minden idők legtartósabb ZEISS szemüveglencséi

A DuraVision Platinum mindent tud, amit a DuraVision Silver. De tartósság szempontjából még túl is tesz rajta! Ha a DuraVision Platinumot választja, lencséit a ZEISS eddigi legjobb keményrétegével látja el.

Mindenkinek, aki csak a legjobbal éri be

Melyik a legfontosabb rétegjellemző? 10 megkérdezettből 7 szerint a karcokkal szembeni ellenállás és a tartósság a legfontosabb. Ez nem meglepő, hiszen a lencsének tartania kell a lépést modern életstílusunkkal, eléggé ellenállónak kell lennie, hogy szembenézzen a mindennapok kihívásaival a munkahelyünkön és a szabadidőnkben is.

A DuraVision Platinummal a ZEISS magasabb szintre fejlesztette a keményréteget. A speciális gyártási folyamatnak köszönhetően műanyag lencséink minden eddiginél strapabíróbbak. A DuraVision Platinumon végzett belső mérések bizonyították, hogy a ZEISS az eddiginél háromszor keményebb lencséket képes gyártani.

Erősebb lencsék

A DuraVision Platinum réteggel ellátott ZEISS lencsék háromszor keményebbek a hagyományos réteggel ellátott műanyag ZEISS lencséknél, és 35%-kal keményebbek az antireflex réteggel ellátott üveg ZEISS lencséknél.*

Összehasonlítás: DuraVision® Platinum réteg nélkül (bal oldali kép) és DuraVision® Platinum réteggel (jobb oldali kép).

ZEISS lencsék réteg típusai

A kiváló minőségű lencsék kiváló minőségű felületkezelést igényelnek: védelmet, extrákat és divatos megjelenést. Ezért kínál a ZEISS olyan csúcstechnológiát, mint a DuraVision® Platinum, amely az eddigi legkeményebb ZEISS réteg – használja ki ezeket a kiváló lehetőségeket!

Rétegek műanyag lencsékre

A ZEISS DuraVision ® BlueProtect egy speciális réteg, amelyet kimondottan azoknak fejlesztettünk ki, akik idejük nagy részét beltérben töltik LED-ek, TV-k, számítógépek vagy tabletek kijelzőinek kék-ibolya fényével körülvéve.

 • A ZEISS legújabb fejlesztésű rétege, amely szelektíven szűri a monitor és LED kijelzők sugározta kék – ibolya fényét.
 • A lencse kívül kékes visszatükröződésű, belső oldalon DuraVision® Platinum réteget tartalmaz.
 • Kontrasztfokozó hatású.
 • Színezett lencsékre nem rendelhető
 • A réteg lecsökkenti a szemüveglencse hátsó felszínéről a szembe tükröződő UV-sugárzást.

A DuraVision ® Platinum technológia a ZEISS-től a LEGJOBB minőséget felvonultató szemüveglencséket biztosítja Önnek. A ZEISS DuraVision ® Platinum egy elsőrangú réteg, amely a kiváló antireflex tulajdonságain felül prémium minőséget is garantál, így a tökéletes védelmet jelenti, ha a ZEISS lencséit különösen erőssé és ellenállóvá szeretné tenni.

 • A ZEISS innovációja, az eddigi legkeményebb ZEISS réteg.
 • 9 rétegű, tömör és karcálló felület, amely magában foglalja az antisztatikus tulajdonságot, Clean Coat réteget, keménylakk réteget.
 • Alacsony színintenzitású halványkék árnyalatú maradványreflex.
 • A réteg lecsökkenti a szemüveglencse hátsó felszínéről a szembe tükröződő UV-sugárzást.

A tükröződés következtében erős fényben nehezen látunk. Ezt okozhatja közvetlen napfény vagy mesterséges fény. Kimondottan éjszakai vezetés közben a Xenon vagy LED autófényszórók nagy fényereje irritálhatja szemünket. A tükröződés veszélyt jelenthet, mivel csökkenti a tárgyak láthatóságát és a szem kontrasztérzékenységét.

 • Kifejezetten járművezetéshez kialakítva
 • A lencse szelektíven szűri a LED fényszórókból és a xenon lámpákból áradó kék fényt, melynek köszönhetően kontrasztfokozó hatású autóvezetés közben.
 • A lencse kívül kékes visszatükröződésű, belső oldalon DuraVision® Platinum réteget tartalmaz.
 • Kizárólag DriveSafe lencsékre rendelhető.
 • Színezett lencsékre nem rendelhető.
 • A réteg lecsökkenti a szemüveglencse hátsó felszínéről a szembe tükröződő UV-sugárzást.

DuraVision ® Silver élesebb látásért és jobb megjelenésért.

 • Prémium AR réteg, halványkék árnyalatú maradványreflex.
 • 8 rétegű felület, amely magában foglalja az antisztatikus tulajdonságot, Clean Coat réteget és a keménylakk réteget.
 • A réteg lecsökkenti a szemüveglencse hátsó felszínéről a szembe tükröződő UV-sugárzást.

Antireflex réteg a napszemüveglencse hátsó felszínén.

 • Első felületen keménylakk és Clean Coat réteg, hátsó felületen DuraVision® Silver bevonat, színezett lencsékhez ajánljuk.
 • A réteg lecsökkenti a szemüveglencse hátsó felszínéről a szembe tükröződő UV-sugárzást.

A DuraVision Mirror a színezett lencséket személyre szabottá és stílusossá teszi.

 • Első felületen tükrösítés, keménylakk és Clean Coat, hátsó felületen DuraVision® Silver bevonat, színezett lencsékhez ajánljuk.
 • 8 féle tükrösítésből választhat.
 • A réteg lecsökkenti a szemüveglencse hátsó felszínéről a szembe tükröződő UV-sugárzást.

A LotuTec ® minden tekintetben megfelel annak a minőségi elvárásunknak, amit a felső kategóriás AR rétegeinkkel szemben támasztunk.

 • Nano-technológia révén kifejlesztett többszörös felületkezelés műanyag szemüveglencsékre.
 • A keményréteg védelmet, a LotuTec 99%-os fényáteresztést, a Clean Coat* a könnyű lencsetisztítást biztosítja.
 • Halványzöld árnyalatú maradvány reflex.
 • A réteg lecsökkenti a szemüveglencse hátsó felszínéről a szembe tükröződő UV-sugárzást.
 • Kiváló minőségű keménylakk réteg. Rendeltetésszerű használat mellett szilárd-elasztikus tulajdonságaival hatásosan védi a felületet a mechanikai behatásoktól, karcolásoktól.

Rétegek üveglencsékre

 • Többrétegű tükröződésmentesítés üveglencsékre. Esztétikus, zöldes árnyalat.
 • Többrétegű tükröződésmentesítés üveglencsékre. Esztétikus, a bőrrel harmonizáló aranybarna árnyalat.
 • Egyrétegű tükröződésmentesítés üveglencsékre.
 • Liláskék árnyalatú maradványreflex.
 • 10%-os barna szűrőréteg és Gold ET tükröződésmentesítés egy rétegen belül.
 • 10%-os barna szűrőréteg és Super ET tükröződésmentesítés egy rétegen belül, Clean Coat*-tal kiegészítve.
 • Üveglencsékre felgőzölt barna színezés (25, 75, 85%) és Super ET együttes kombinációja egy rétegen belül.
 • Üveglencsékre felgőzölt barna színezés (25, 75, 85%) és Gold ET együttes kombinációja egy rétegen belül.
 • Üveglencsékre felgőzölt színezés, esztétikus barna színnel, 25, 75, 85%-os fényszűréssel.
Ha segítségre van szüksége, kérem hívjon +36 30 936 0113