Szemüvegkészítés

A szemüveg egy optikai rendszer, melynek része maga a szemüveglencse, a szemüvegkeret és a páciens szeme. Jól látható mennyi paraméter szükséges ahhoz, hogy valaki kitűnően lásson az új szemüvegével. A szemüveg elkészítését a látásellenőrzés előzi meg, melyről szemvizsgálat menüpontunkban olvashat. A Laczó Optikában lehetősége van olyan szemüveg vásárlására is, amely tökéletesen az Ön szemének anatómiai adatai alapján készül. Ezek az úgynevezett személyre szabott, vagy Individuális szemüvegek, amelyek gyártásakor több adatot vesznek figyelembe, így Ön nem egy konfekció szemüveget fog viselni, hanem egy teljesen személyre szabott terméket.

Hasonló az eljárás, mint mondjuk egy öltöny készítésekor. Méretet veszünk, a legújabb ZEISS VISUFIT 1000 centráló készülékkel, és ez alapján rendeljük meg a lencséket.

Napjaink csúcstechnológiáját a ZEISS I.Scription technológiával készült lencséi képviselik, amelyeknél a dioptriát nem negyedes, hanem 1/100 dioptria pontossággal készítik el, és ezeken az adatokon kívűl a keret fekvése, pozíciója is meghatározza a gyártás irányát.

A KÉSZÍTÉS MENETE

  • A szemvizsgálat után a keretválasztás következik.
  • A keretet megigazítjuk, beállítjuk, majd egy centráló műszer segítségével meghatározzuk a rendeléshez szükséges paramétereket.
  • A lencsék rendelése online rendelőfelületen történik.
  • A lencsék megérkezése után a keretbe csiszolást mi végezzük 0,01mm pontossággal, egy számítógép vezérelt csiszológéppel.
Ha segítségre van szüksége, kérem hívjon +36 30 936 0113