Print this page

Presbiópia

Általában 40 éves kor környékén szokták észrevenni pácienseink, hogy kezük nem elég hosszú az olvasáshoz. Ennek oka, hogy szemlencsénk természetes rugalmasságát kezdi elveszíteni, és amikor közelre kéne tekinteni, nem fog sikerülni olyan olvasótávolságon, ahogyan korábban ezt megszoktuk. Nevezhetjük fénytörési hibának, de rendellenességnek semmiképpen sem, ez egy természetes folyamat. Az első jelek észlelése után, később szükség lehet a távoli látás korrekciójára is, ezért az ajánlott termékek rendkívül változatosak. Amikor még csak közelre van szükség a látás javítására, általánosan használt megoldás az olvasószemüveg, később pedig a munka progresszív, vagy teljes progresszív lencsék. Számtalan variáció létezik, kezdve az alapanyaggal, illetve az optikai felület hasznos részével, illetve kiegészítő opciókat is tudunk választani ezekhez a termékekhez.

Azonos elven épülnek fel, de felhasználási módjuktól függő a kialakításuk. Minden esetben a távoli és a közeli látást segítik, a törőerejük fokozatosan változik, és kialakításuk alkalmazkodik a szemgolyó természetes mozgásához, függően attól hogy közelre vagy távolra tekintünk.

Régebben bifokális lencsékkel segítették a presbióp pácienseket, azonban manapság ajánlott a tevékenységnek megfelelően választani lencsét, így Ön mindig tökéletes látáskomfortot kap.